HET VERSLAG: DE NIEUWJAARSBORREL, EEN TERUGBLIK OP EEN GESLAAGD JAAR

Nieuwjaarsborrel 15 januari 2020

Wat een geslaagde avond was de nieuwjaarsbijeenkomst van De BIZ bij Oncle Jean in het altijd knusse Ginneken te Breda. Mocht je bij aankomst twijfelen of je wel aan het juiste adres was, dan werd die twijfel bij de eerste drie stappen al weggenomen. De hal was namelijk zo rijkelijk verlicht met prachtige takken en lichtjes dat het niet onderdeed voor dineren onder de sterren. Dat warme gevoel van samenzijn werd nog eens versterkt door het entertainment van de avond.

cfd2fdcc-6451-412c-a1e4-f9f879a85092 (1).JPG

Van voor naar achter en nog verder vooruit

Eerst nam Perry Willemse (vice-voorzitter) namens Marjolein Rojo (voorzitter) het woord om iedereen hartelijk welkom te heten. Helaas moest Marjolein zich verontschuldigen. Perry blikte terug op een veelbewogen jaar, te beginnen met de naamswijziging van De BIZ van ‘’Brabants-Zeeuwse Sociëteit voor Internationaal Zakendoen’’ naar Beter Internationaal Zakendoen’’ evenals de nieuwe huisstijl en website. Ook sprak hij over de succesvolle bijeenkomsten ‘’van kroepoek tot witte wijn’’ waarmee hij wees op de rondleiding bij knabbelspek producent Wilthagen en wijngaard Dassemus. Dat laatste bezoek in de open lucht werd overigens zo gewaardeerd door de leden dat De BIZ besloot hier een jaarlijks item van te maken; een bijeenkomst in de buitenlucht. Ook belichtte hij de groeipunten en toekomstplannen van De BIZ. Zo wees hij op het onderzoek dat momenteel wordt verricht door een aantal studenten van Avans Hogeschool naar het verjongen van onze netwerkclub en ook naar het zakendoen met Spanje en naar de Vuelta, die ons land weer mooie zakelijke kansen geeft. ‘’Dit wordt een mooi en bijzonder jaar’’, aldus Perry. En voor wie ook iets terug wil geven aan de club in de vorm van begeleiding of ervaring, net als de SIB-coaches van De BIZ, laat het weten.

IMG_1734.jpg

Let the game begin

Vervolgens werd er heerlijk genoten van de Hollandse schotels waarna de muziekbingo begon onder leiding van Peer Jochems. Voor wie het niet kent, een muziekbingo is net als een gewone bingo, maar dan met muziek. Van Rob de Nijs tot Lionel Richie en van Otis Redding tot Genesis, alles kwam voorbij. En wie goed luisterde kon een aantal mensen duidelijk horen meezingen tijdens deze swingende avond. Er werd natuurlijk veel gepraat, maar gelukkig waren er ook een paar mensen met een goed gehoor en oplettend vermogen, want al na korte tijd kwam Anne-Marie van Dijk van Boels Zanders Advocaten met de eerste ‘BINGO’ van de avond. Dat stelde de zaal natuurlijk weer op scherp, want er waren prijzen in ’t spel, beschikbaar gesteld door De BIZ, Bolsius Nederland bv, MannaertsAppels Advocaten en Madhurabags. Ja, en wie wil winnen moet wel aan de race meedoen natuurlijk. De volgende grote winnaar was Theo van Dommelen van Molenkamp Bedrijfsadvies. Hij had zelfs niet één, maar twee prijzen door een dubbele Bingo. De laatste gelukkige winnaar van de avond was Tjeerd Janssens van Rewin.

Gelukkig was de groep overblijvers groot, zodat ze troost bij elkaar konden zoeken en de emotionele schade beperkt bleef. Al met al een goede start van het nieuwe jaar.

Ja, en wie wil winnen moet wel aan de race meedoen natuurlijk. De volgende grote winnaar was Theo van Dommelen van Molenkamp Bedrijfsadvies. Hij had zelfs niet één, maar twee prijzen door een dubbele Bingo. De laatste gelukkige winnaar van de avond was Tjeerd Janssens van Rewin.

Gelukkig was de groep overblijvers groot, zodat ze troost bij elkaar konden zoeken en de emotionele schade beperkt bleef. Al met al een goede start van het nieuwe jaar.

IMG_1738.jpg
IMG_1739.jpg
IMG_1735.jpg
 
 

DANKWOORD

Voor deze bijeenkomst gaat onze dank uit naar Bolsius Nederland bv, MannaertsAppels Advocaten en Madhurabags voor de prijzen die wij weg konden geven, Oncle Jean voor de mooie ontvangst en catering en last maar zeker not least, Peer Jochems, zonder wie deze avond nooit zo muzikaal was geweest. Bedankt!

 
 
 

De volgende bijeenkomst ‘Zakendoen met Rusland’ vindt plaats op donderdag 20 februari 2020 bij Avans Academie Associate Degrees.

Wij hopen natuurlijk dat je er weer bij bent.