bezoek aan wijngaard dassemus

de vruchten plukken van internationaal zakendoen

dONDERDAG 19 september 2019 | chaam

banner wijnranken met grid tiny.jpg
 
 
 

DE Volgende BIJEENKOMST

bedrijfsbezoek aan dassemus

 

Bourgondisch Brabant. Dat er wijn wordt gedronken, is bekend. Dat het hier ook wordt geteeld, kun je zien en proeven bij de Chaamse Wijngaard Dassemus. De BIZ brengt op donderdag 19 september een bezoek aan deze bijzondere wijngaard.

WIJNGAARD DASSEMUS is een biologisch werkend Nederlands wijnbedrijf van ruim 4 hectare in het buurtschap Dassemus bij Chaam, in Noord-Brabant. De wijngaard grenst aan natuurgebied ’t Beek en het Chaamse bekenstelsel. De eigenaren Ron Langeveld & Monique van der Goes begonnen in 2005 biologisch, zonder bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Inmiddels staan er 16.000 stokken op 4 hectare. Op een kwart van de oppervlakte wordt de Solaris-druif verbouwd. Deze druivensoort is speciaal ontwikkeld voor biologische wijnen en doet het erg goed in het Nederlandse klimaat.

Dassemus is een van de Nederlandse wijnpioniers en de laatste jaren leert wijnmaker Ron zijn wijngaard steeds beter kennen. Dat resulteert in een ruim assortiment wijnen van mooie aromatische kwaliteit. Dassemus is ook internationaal actief. De eerste order uit Japan is een feit. Dassemus heeft hiermee een bijzondere markt te pakken. Japanners zijn namelijk zeer geïnteresseerd in natuurwijnen.

Handen uit de mouwen! We gaan die middag gezamenlijk druiven plukken waarna een rondleiding volgt door Ron Langeveld met uitleg over zijn wijngaard, de druiven en zijn passie voor het maken van wijnen. Kom jij ook op 19 september je kennis verbreden op het gebied van druiventeelt?

 
 
 
 
 
 

 DE

SPREKER

 
 
 
 
 

HET PROGRAMMA 

19 september 2019 | chaam

wijngaard dassemus

 
 

14.00 uur | Ontvangst met mousserende wijn of cider

14.30 uur | Gezamenlijk druiven plukken

16.00 uur | Rondleiding en proeverij

17.30 uur | BBQ

19.30 uur | Einde bijeenkomst

 
 

DEZE BIJEENKOMST WORDT mede GEORGANISEERD DOOR:

 
 
 
 
 
 
 

Locatie

Wijngaard Dassemus, Dassemusstraat 5 - Chaam
Voldoende gratis parkeergelegenheid.

 
 
 
 

Dit evenement wordt

mede mogelijk gemaakt door

 
 
 
 
 
 

De volgende

Evenementen