HOE WERKT

SLACK VAN DE BIZ

 

Wil jij met andere leden van De BIZ in contact komen? Dat is nu heel gemakkelijk door Slack van De BIZ. Dit handige en gratis programma stelt jou namelijk in staat om met andere leden te chatten.

Dat maakt het internationaal zakendoen natuurlijk een stuk gemakkelijker, want nu hoef je niet meer met je vragen te wachten tot de volgende bijeenkomst. Dus . . . wat moet je doen? Download Slack op je telefoon, tablet of computer door op één van onderstaande knoppen te drukken en open het programma.

 

Slack voor de computer

 

Slack voor je mobiel

 

De volgende stap

Als je het programma hebt gedownload wordt gevraagd om een workspace in te voeren. Voor ons netwerk is dat: debiz. Je ziet hieronder hoe dat wordt ingevoerd. Het hele adres is dan debiz.slack.com. Daarna druk je op continue.

 
 
 

Mogen wij jou

ook toevoegen?

 

Als dit de eerste keer is dat je Slack gebruikt, dan kan het zijn dat wij je nog niet hebben toegevoegd aan het netwerk. Vul in dat geval onderstaand formulier in. Wij zullen je dan zo snel mogelijk toevoegen aan het netwerk. Wanneer wij je hebben toegevoegd ontvang je een e-mail van Slack met de vraag om een account aan te maken. Houd je inbox dus goed in de gaten (even kijk eventueel bij je spam). Met het e-mailadres en het wachtwoord dat je instelt kan je voortaan inloggen op Slack van De BIZ.

Ik ga akkoord: *
 
 
 
 
 

Slack gebruiken

Nu begint het leuke deel. Het ontdekken van slack en het chatten met de andere leden.

Belangrijk is dat je je profiel goed instelt. Bovenaan zie je ‘De BIZ’ staan, gevolgd door jouw naam. Als je daarop klikt verschijnt er een menu. Klik in dit menu op ‘profile and account’.

Er verschijnt nu een klein display met daaronder de knop ‘edit profile’. Klik hierop. Zet bij ‘full name’ je voor- en achternaam. Zo ben je makkelijk te her- kennen voor andere leden. Laat de andere velden leeg.

Bij ‘profile photo’ kan je een foto van jezelf invoegen. Voeg hier een heldere foto van jezelf in, zodat andere leden jou ook gemakkelijk kunnen herkennen. Druk vervolgens op ‘Save Changes’ en je profiel is ingesteld.

Schermafbeelding 2018-11-30 om 11.09.24.png
 

Het volgende is het chatten. Aan het menu in de linkerkant zie je allemaal kanalen. Zo zijn er kanalen voor ‘financieel advies’, ‘ict-advies’, ‘logistiek advies’ en meer. Ook zijn er kanalen voor ‘zaken met . . . ‘. Het spreekt voor zich waar de kanalen voor bedoelt zijn.

Heb je een vraag over internationaal zakendoen, dan kan je deze in één van deze kanalen stellen. Let er wel op dat alle leden van De BIZ die zich bij Slack hebben aangemeld mee kunnen lezen.

Geef je de voorkeur aan een persoonlijk gesprek? Dat kan ook. In het menu aan de linkerkant (onderaan) zijn alle leden te vinden. Klik op één van de leden om een direct gesprek te beginnen of klik op ‘Direct messages’ om iemand te zoeken.

Schermafbeelding 2018-12-12 om 16.49.23.png
 
 

Vragen over onze chat?

Heb je nog vragen of het gevoel dat er een kanaal ontbreekt? Neem dan contact op met ons op!