Terugblik: Ontdekken van zakelijke mogelijkheden in Duitsland

Terugblik: Ontdekken van zakelijke mogelijkheden in Duitsland


Ontvangst met een warme koffie en Schwarzwälder Kirschtorte en een echt Duitse Pretzel. Met een groep van ruim 45 geïnteresseerden werden we op deze wijze verwelkomd bij Regina Coeli.

Dit Seminar met een Duits tintje, ontstaan uit een samenwerking van De BIZ, Regina Coeli, Evofenedex en onze partner ORYX, bleek een groot succes.

Na het welkomstwoord van Erica Goedegebuure, client relations Europe Regina Coeli, nam Arend Jan Boekestijn ons mee in zijn verhaal. Hij opende met een zeer boeiende analyse van het huidige geopolitieke speelveld. Zijn verhaal spitste zich toe op de vraag welke landen als winnaar zullen eindigen op het huidig geopolitieke schaakbord. Aan de hand van geografie, geschiedenis en de huidige politieke situatie lichtte hij toe welke landen kans maken en welke vooral niet.

Na deze lezing werden er goede vragen gesteld vanuit de aanwezigen en bleek tijd voor uitgebreide antwoorden. We kunnen stellen dat iedereen geboeid heeft geluisterd en veel onderbouwde inzichten heeft gekregen.

Aansluitend konden de aanwezigen deelnemen aan 3 verschillende workshops over export, juridische aspecten en succesvol verkopen in Duitsland.

Met de plenaire afsluiting zijn we dieper zijn ingegaan op de Duitse cultuur en taal. We herkennen het planmatig proces, de nauwkeurigheid en precisie van onze Duitse buren. De onzekerheidsvermijding is een top TIP om ondernemers mee te geven. Wij Nederlanders spelen in op onvoorziene zaken, dit is toch echt anders voor onze Duitse partners. De top 10 meest gemaakte fouten van Nederlanders in de Duitse taal zorgde voor wat lachers in de zaal.

Een glühwein en broodje braadworst, gevolgd door een flammkuchen en een sauerkraut bitterbal. Tijdens de netwerkborrel werd volop gegeten, gedronken en nader kennis gemaakt.

Het was weer een inspirerende bijeenkomst waarbij de Duitse ondernemingscultuur centraal stond. Het smaakt wat ons betreft naar méér en kijken uit naar nieuwe samenwerkingen voor onze komende evenementen.