Wil jij meer weten

Over DE BIZ?

Vrouw met laptop2.jpg
 
 
 

HET ONTSTAAN

VAN DE BIZ

Denk je eens in: het is 1982 en jij wilt internationaal zakendoen. Je hebt je onderzoek gedaan en bent klaar voor je eerste zakenreis. Je pakt je koffer (gelukkig heeft Samsonite sinds 1974 al een koffer op wielen) en gaat richting het vliegveld. Dat wil zeggen, als je het treft, met de boot kan ook. Vliegen is nog duur en eersteklas reizen bestaat nog niet. Je hebt via de vaste lijn contact gehad met je klant en waarschijnlijk gecorrespondeerd via brieven. Dat het toch zeker twee weken duurt voor een brief aan komt vind je niet erg. Daar ben je aan gewend. Na een lange vlucht kom je aan in een vreemd land. Je kent de mensen, taal of gebruiken niet en je encyclopedie kon je niet meenemen. Een woordenboek heb je gelukkig wel. Je valt van de ene uitdaging in de andere, maar beleeft ook een unieke tijd. Niet veel mensen gaan ten slotte zomaar naar het buitenland.

Eenmaal terug in Nederland hoor je over de BES. Net opgericht op initiatief van de Kamer van Koophandel in Den Bosch. Een samenvoeging van de exportclub van de Kamer van Koophandel in Zeeland en de Kamer van Koophandel in Brabant.

Het doel? Het vormen van een informele ontmoetingsplek waar je kennis en ervaring kan delen, contacten kan opdoen en een netwerk kan opbouwen. Daar wil je meer over weten. Al snel merk je dat je kan leren van andere ondernemers die hetzelfde hebben meegemaakt. Dat niet alleen . . . jij kan hen ook van waardevolle informatie voorzien.

In 2002 is alles al flink veranderd. Vliegen is normaal, je hebt een mobiele telefoon en kan met je klanten e-mailen. Heb je kennis nodig? Dan Google je dat toch even. Ook het netwerk begint te veranderen. Het is tijd om een naamsverandering door te voeren van BES naar De BIZ om ook importerende bedrijven kansen te bieden. De BIZ is niet langer een exportclub, maar een club voor internationaal zakendoen. 

Toch is De BIZ-formule nog steeds hetzelfde; ontmoeten, leren, advies en inspireren. Per 2019 worden de provincies ‘Brabant’ en ‘Zeeland’ losgelaten. Niets staat in de weg om Beter Internationaal Zakendoen (De BIZ) landelijk op de kaart te zetten met als doel verjonging en vernieuwing samen te realiseren.

 

SOORTEN

EVENEMENTEN

Als je denkt aan een netwerk denk je misschien meteen aan een netwerkborrel, gezellig kletsen en het delen van informatie. Bij De BIZ is dat niet anders. Wij vinden het contact tussen onze leden heel belangrijk, maar hoe we dat invullen is misschien wel anders dan je had verwacht. Wij hebben namelijk niet 1, maar 4 soorten evenementen. Wat bij jou past, laten we aan jou.

 
 
 
 
 
 

onze

bezige bijen