BIZ PARTNER MANNAERTSAPPELS AAN HET WOORD

Grenzeloos ondernemen en privacy


Ondernemers worden niet beperkt door landsgrenzen. Internationale handel zit in de aard van het ondernemen. Niet alleen gebruiken we technologische hoogstandjes om de onderneming nog beter te laten lopen, maar we gaan met de onderneming en de beschikbare technologie ook de grenzen over. Waarom niet?

Zeker in deze tijd is het een hele opgave om alle technologische ontwikkelingen bij te houden en te bezien of deze ontwikkelingen kunnen leiden tot een verdere modernisering van jouw onderneming. Technologische ontwikkelingen kunnen zorgen voor minder kosten en een betere positie ten aanzien van jouw concurrenten. Stilstand is achteruitgang, dat weten we allemaal! We besteden dus aandacht aan al die mooie technologische mogelijkheden, zoals blockchain, machines learning, artificial intelligence, cloud mogelijkheden. Want als de slag wordt gemist kan dat negatieve invloed hebben op jouw positie in de markt.

Door de internationale handel en gebruik van technologische ontwikkelingen is er vaak sprake van het delen van data met zakenpartners. Dat kunnen bijvoorbeeld data zijn van werknemers, klanten of leveranciers. Is dat een probleem?

Hopelijk heeft u uw privacybeleid keurig op orde. Intern privacybeleid is opgesteld, uw werknemers en klanten weten welke data u hebt en waarom. U hebt zelfs een privacy statement op uw website. Kortom, u hebt het keurig voor elkaar en er is dus geen probleem!

Zorgt die privacywetgeving nou eigenlijk voor een beperking van uw onderneming? Natuurlijk zijn er regels waaraan moet worden voldaan, maar de wet heeft niet als doel het ondernemen te beperken.

De enige beperking zit in de ondernemer zelf. Regel je jouw zaken op het gebied van privacy namelijk niet goed, dan kan dat vervelend uitpakken en kan dat zorgen voor onnodige kosten (boetes), reputatieschade (negatieve media aandacht).Gelukkig is daar geen sprake van als u alles goed hebt geregeld!

Kortom, ondernemen blijft altijd een uitdaging met grenzeloze mogelijkheden, maar wel zo lang je je zaken op orde hebt. Behoort u tot de 90% van de ondernemers die nog wat hulp nodig heeft, laat dat dan weten. Dan zorgen wij ervoor dat ook uw onderneming grenzeloos kan ondernemen!

Voor internationale privacyvragen staat o.a. Steven van Kerkhof voor u klaar (www.MannaertsAppels.nl,
013-5838200 / 076-5225260)

Lees meer op de site MannaertsAppels Advocaten.