AVANS HOGESCHOOL 'MEET-UP'

Disruptive Business Education


'Meet up': een treffen van ondernemingen, alumni van International Business, andere onderwijsinstellingen, huidige studenten en docenten. Doel is om deze middag een basis te leggen voor een community waarin we gezamenlijk structureel gaan samenwerken.

De reden hierachter is simpel: de wereld verandert steeds sneller, ook het bedrijfsleven en het onderwijs. Avans Hogeschool, opleiding International Business, lanceert daarom ‘Disruptive Business Education’. De ontwikkeling van een werkelijk innovatief onderwijsprogramma waarin een nauwe samenwerking met partners centraal staat. Waar ingespeeld wordt op die snel veranderende wereld. Met als doel het creëren van toekomstbestendig onderwijs en toekomstbestendige professionals voor het bedrijfsleven. Samen leiden we studenten op tot de professional van morgenAvans Hogeschool / International Business organiseert een 'Meet up': een treffen van ondernemingen, alumni van International Business, andere onderwijsinstellingen, huidige studenten en docenten. Doel is om deze middag een basis te leggen voor een community waarin we gezamenlijk structureel gaan samenwerken.

De reden hierachter is simpel: de wereld verandert steeds sneller, ook het bedrijfsleven en het onderwijs. Avans Hogeschool, opleiding International Business, lanceert daarom ‘Disruptive Business Education’. De ontwikkeling van een werkelijk innovatief onderwijsprogramma waarin een nauwe samenwerking met partners centraal staat. Waar ingespeeld wordt op die snel veranderende wereld. Met als doel het creëren van toekomstbestendig onderwijs en toekomstbestendige professionals voor het bedrijfsleven. Samen leiden we studenten op tot de professional van morgen.

De aftrap om te komen tot deze community voor dit nieuwe onderwijsprogramma vindt plaats op dinsdagmiddag 29 januari 2019. Het precieze programma van deze middag ziet er als volgt uit:

Programma

15:30 uur: ontvangst op Stationsplein 50, ’s-Hertogenbosch (parkeren in parkeergarage Stationsplein)

16:00-16:25 uur: Dr. Kaj Morel, Lector New Marketing, Avans Hogeschool: ‘Tijd voor de betekeniseconomie’.

Onze huidige economie is gebaseerd op ideeën uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Het is dus niet zo gek dat onze economie aan een grondige herziening toe is. Kaj laat zien hoe dit andere economische verhaal eruit zou kunnen zien en wat dit betekent voor de manier waarop we zaken doen en de rol die organisaties daarbij vervullen.

16:30-16:55 uur: Dr. Daan Kolkman, Jheronimus Academy of Data Science: ‘Opleiden en ondernemen in een data-gedreven wereld’.

De wereld digitaliseert in rap tempo en we verzamelen steeds meer gegevens. De almaar groeiende hoeveelheid data biedt kansen en wordt door sommigen aangemerkt als de nieuwe olie. Maar hoeveel waarde schuilt er nu echt achter de hype van big data, data science en aritificial intelligence? In deze presentatie vertelt Daan over de impact van data op ons leven. Aan de hand van concrete voorbeelden laat hij zien hoe ondernemers waarde kunnen halen uit data en wat deze ontwikkelingen betekenen voor het opleiden van een nieuwe generatie (data) professionals.

17:00-17:25 uur: Jeroen Spierings, Regional Head of Education EMEA van Ricoh Europe: 'van Ego naar Eco'.

Ricoh merkt als een van de marktleiders op het gebied van Document Services en IT heel duidelijk dat de veranderende wereld gevolgen heeft voor hun business model. Dit betekent niet alleen dat Ricoh het verdienmodel aan het aanpassen is, het is ook duidelijk merkbaar in de veranderende vaardigheden die het bedrijf vraagt van zijn werknemers. Jeroen neemt ons hierin mee.

17:30 -17:55 uur: Jeroen Beerthuyzen MBA, Avans Hogeschool, Opleiding International Business: ‘IB World, een nieuw onderwijsconcept dat in nauwe samenwerking met business partners de young professionals van morgen klaarstoomt’.

Jeroen laat zien welke vaardigheden en eigenschappen cruciaal zijn voor de toekomstige young professionals en hoe Avans International Business hierop inspeelt met het innovatieve programma aan de hand van 4 uitgangspunten (from School to IB community, from Lecturer to Coach, from Exams to Overall Assessment, from ‘One Size Fits All’ to Individual Learning Path).

Vanaf 18:00 uur: Walking dinner, informeel samen zijn. Denk mee, deel mee, verbreed je netwerk, word partner. De aftrap om te komen tot deze community voor dit nieuwe onderwijsprogramma vindt plaats op dinsdagmiddag 29 januari 2019. Het precieze programma van deze middag ziet er als volgt uit:

Programma

15:30 uur: ontvangst op Stationsplein 50, ’s-Hertogenbosch (parkeren in parkeergarage Stationsplein)

16:00-16:25 uur: Dr. Kaj Morel, Lector New Marketing, Avans Hogeschool: ‘Tijd voor de betekeniseconomie’.

Onze huidige economie is gebaseerd op ideeën uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Het is dus niet zo gek dat onze economie aan een grondige herziening toe is. Kaj laat zien hoe dit andere economische verhaal eruit zou kunnen zien en wat dit betekent voor de manier waarop we zaken doen en de rol die organisaties daarbij vervullen.

16:30-16:55 uur: Dr. Daan Kolkman, Jheronimus Academy of Data Science: ‘Opleiden en ondernemen in een data-gedreven wereld’.

De wereld digitaliseert in rap tempo en we verzamelen steeds meer gegevens. De almaar groeiende hoeveelheid data biedt kansen en wordt door sommigen aangemerkt als de nieuwe olie. Maar hoeveel waarde schuilt er nu echt achter de hype van big data, data science en aritificial intelligence? In deze presentatie vertelt Daan over de impact van data op ons leven. Aan de hand van concrete voorbeelden laat hij zien hoe ondernemers waarde kunnen halen uit data en wat deze ontwikkelingen betekenen voor het opleiden van een nieuwe generatie (data) professionals.

17:00-17:25 uur: Jeroen Spierings, Regional Head of Education EMEA van Ricoh Europe: 'van Ego naar Eco'.

Ricoh merkt als een van de marktleiders op het gebied van Document Services en IT heel duidelijk dat de veranderende wereld gevolgen heeft voor hun business model. Dit betekent niet alleen dat Ricoh het verdienmodel aan het aanpassen is, het is ook duidelijk merkbaar in de veranderende vaardigheden die het bedrijf vraagt van zijn werknemers. Jeroen neemt ons hierin mee.

17:30 -17:55 uur: Jeroen Beerthuyzen MBA, Avans Hogeschool, Opleiding International Business: ‘IB World, een nieuw onderwijsconcept dat in nauwe samenwerking met business partners de young professionals van morgen klaarstoomt’.

Jeroen laat zien welke vaardigheden en eigenschappen cruciaal zijn voor de toekomstige young professionals en hoe Avans International Business hierop inspeelt met het innovatieve programma aan de hand van 4 uitgangspunten (from School to IB community, from Lecturer to Coach, from Exams to Overall Assessment, from ‘One Size Fits All’ to Individual Learning Path).

Vanaf 18:00 uur: Walking dinner, informeel samen zijn. Denk mee, deel mee, verbreed je netwerk, word partner.

Nieuwsgierig naar dit initiatief? Meld je dan aan via onderstaande link:

http://bit.ly/disruptive-education

Indien u vragen heeft, bel dan gerust met Jan Luijks (06-533 500 71).