VORIGE BIJEENKOMST 21 FEBRUARI 2019

Door Lennard van Otterloo, columnist De Ondernemer/Brabants Dagblad.
Op donderdag 21 februari hield de BIZ een evenement over de 'Gevolgen van de Brexit' bij Mazars in Breda.

Na mijn inleidend verhaal om wat achtergrond en context te bieden aan de Brexit – een hoop van de huidige en toekomstige gebeurtenissen zijn immers vanuit die context te verklaren – was het de taak van een panel hun specifieke kennis te delen en vragen van deelnemers te beantwoorden.

Read More
HET BRABANTS ECONOMISCH VERKIEZINGSDEBAT

- Staat toenemende regeldruk vernieuwing verduurzaming van de landbouw in de weg?
- Blijven er in Brabant slechts enkele aantrekkelijke binnensteden over?
- Werken bedrijven over 5 jaar liever met robots dan met mensen?
- En is internationalisering een prioriteit van de provincie?

Deze en andere vragen komen aan bod bij hét verkiezingsdebat op 13 maart 2019 voor Brabantse ondernemers, georganiseerd door VNO-NCW Brabant Zeeland en verschillende brancheverenigingen. Vertegenwoordigers van het bedrijfsleven leggen stellingen voor aan de fractievoorzitters.

Lees meer op de site van VNO-NCW.

Read More
EERSTE HULP BIJ BREXIT

Uit een enquête van de Kamer van Koophandel blijkt dat slechts 24 procent van het Nederlandse MKB goed voorbereid is op het uittreden van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie. Bijna een derde is nog helemaal niet goed voorbereid. Toch zal er waarschijnlijk veel veranderen als het eind maart eenmaal zover is, uiteraard ook voor Brabantse bedrijven die met het VK zaken doen. Met name de rijksoverheid haakt hierop in en is gestart met een uitgebreide campagne met tips & tricks over de Brexit.

Lees meer op de site van de BOM.

Read More
CONFERENTIE AFRICAWORKS! 2019

Afrika heeft de toekomst en die toekomst ziet er steeds stedelijker uit. Niet alleen is Afrika het continent met de grootste bevolkingsgroei, het urbaniseert ook razendsnel. Wat betekent dat voor ons meest buurcontinent? Welke uitdagingen brengt dat met zich mee, en welke kansen? En hoe kan het Nederlandse bedrijfsleven een nog grotere rol gaan spelen bij de stedenbouw in Afrika?

Deze vragen staan centraal tijdens Africa Works! 2019, het grootste op Afrika gerichte zakelijke evenement van de Benelux, dat gehouden wordt op 8 en 9 april in Rotterdam. Diverse Afrikaanse delegaties komen hier om de top van het Nederlandse bedrijfsleven te ontmoeten.

Lees meer op de site van AfricaWorks!

Read More
NIEUWE EUROPESE BTW-STELSEL

Na 25 jaar gaat het Europees btw-stelsel ingrijpend op de schop. Het nieuwe systeem zal gefaseerd ingevoerd worden tussen 2019 en 2022. Het nieuwe stelsel heeft als doel de btw-wetgeving te vereenvoudigen en weerbaarder te maken tegen btw-fraude. De eerste voorstellen zijn gedaan in 2017 en zullen per 1 januari 2019 in werking treden. De belangrijkste wijzigingen zijn op een rij gezet.

Lees verder op de site van Evofenedex

Read More