AFSTUDEERSTAGE GEZOCHT

Sharon van Dongen, 23 jaar oud en momenteel zit ik in het 4e jaar van de Fontys Hogeschool in Tilburg. Hier volg ik met veel plezier de studie International Marketing & Management, waarbij ik vanaf begin februari mag starten met mijn afstudeerstage. Hiervoor ben ik opzoek naar een internationaal georiënteerd bedrijf met een marketing/communicatieafdeling.

Binnen deze stage hoop ik mijzelf bezig te gaan houden met een uitdagende en passende opdracht op het gebied van marketing/communicatie, waarmee ik waarde kan toevoegen binnen de organisatie en mijzelf kan ontwikkelen. Denk hierbij aan het oplossen van een nieuw/bestaand commercieel vraagstuk. Hier kan samen naar gekeken worden.

Wilt u meer informatie betreffende mijn gevolgde opleidingen, cursussen en werkervaring, neem dan gerust een kijkje op mijn LinkedIn pagina.

Heeft uw bedrijf behoefte aan een enthousiaste, leergierige afstudeerder met ervaring binnen diverse branches? Schroom dan niet om contact op te nemen!

Mail: sharon-vandongen1@hotmail.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/sharon-van-dongen-742303a5/

De BIZ kent Sharon als een spontane, gedreven en betrokken student. Sharon is aanwezig geweest bij meerdere bijeenkomsten van De BIZ. Via deze weg biedt De BIZ Sharon de mogelijkheid om een geschikte stageplaats te vinden. Heeft u vragen neem dan contact op met De BIZ - secretariaat info@debiz.nl of 06-54943855. Vertrouwende op uw medewerking!

Read More
VORIGE BIJEENKOMST 19 SEPTEMBER 2019

Wijngaard Dassemus: een jongensdroom of keihard werken?

Stel je voor: eindeloze rijen wijnranken met mooie, kleine, witte druiven, een stralend zonnetje dat zachtjes je hoofd streelt terwijl je heerlijk druiven staat te plukken in de geluidloze groene natuur. De ontspanning droop eraf tijdens de bijeenkomst van De BIZ op wijngaard Dassemus te Chaam op donderdag 19 september. Wat een heerlijk avontuur, maar hoe voelt het nou eigenlijk om een wijngaard te bezitten? Is dat net zo ontspannen?

Read More
Mascha van VeghelBIZ nieuws
BIZ PARTNER MANNAERTSAPPELS AAN HET WOORD

GRENZELOOS ONDERNEMEN EN PRIVACY

Ondernemers worden niet beperkt door landsgrenzen. Internationale handel zit in de aard van het ondernemen. Niet alleen gebruiken we technologische hoogstandjes om de onderneming nog beter te laten lopen, maar we gaan met de onderneming en de beschikbare technologie ook de grenzen over. Waarom niet? Download hier het complete artikel.

Zeker in deze tijd is het een hele opgave om alle technologische ontwikkelingen bij te houden en te bezien of deze ontwikkelingen kunnen leiden tot een verdere modernisering van jouw onderneming. Technologische ontwikkelingen kunnen zorgen voor minder kosten en een betere positie ten aanzien van jouw concurrenten. Stilstand is achteruitgang, dat weten we allemaal! We besteden dus aandacht aan al die mooie technologische mogelijkheden, zoals blockchain, machines learning, artificial intelligence, cloud mogelijkheden. Want als de slag wordt gemist kan dat negatieve invloed hebben op jouw positie in de markt.

Door de internationale handel en gebruik van technologische ontwikkelingen is er vaak sprake van het delen van data met zakenpartners. Dat kunnen bijvoorbeeld data zijn van werknemers, klanten of leveranciers. Is dat een probleem?

Hopelijk heeft u uw privacybeleid keurig op orde. Intern privacybeleid is opgesteld, uw werknemers en klanten weten welke data u hebt en waarom. U hebt zelfs een privacy statement op uw website. Kortom, u hebt het keurig voor elkaar en er is dus geen probleem!

Zorgt die privacywetgeving nou eigenlijk voor een beperking van uw onderneming? Natuurlijk zijn er regels waaraan moet worden voldaan, maar de wet heeft niet als doel het ondernemen te beperken.

De enige beperking zit in de ondernemer zelf. Regel je jouw zaken op het gebied van privacy namelijk niet goed, dan kan dat vervelend uitpakken en kan dat zorgen voor onnodige kosten (boetes), reputatieschade (negatieve media aandacht).Gelukkig is daar geen sprake van als u alles goed hebt geregeld!

Kortom, ondernemen blijft altijd een uitdaging met grenzeloze mogelijkheden, maar wel zo lang je je zaken op orde hebt. Behoort u tot de 90% van de ondernemers die nog wat hulp nodig heeft, laat dat dan weten. Dan zorgen wij ervoor dat ook uw onderneming grenzeloos kan ondernemen!

Voor internationale privacyvragen staat o.a. Steven van Kerkhof voor u klaar (www.MannaertsAppels.nl ,013-5838200 / 076-5225260)

Lees meer op de site van MannaertsAppels Advocaten.

Read More
ANV-JONGERENPROJECT

Heb je ambities die je concreter wilt maken? Wil je je netwerk, kansen en mogelijkheden vergroten? Een brede kijk kunnen presenteren en je soepel bewegen als je met de top in aanraking komt? Lees hier dan meer over het ANV-programma voor Nederlandse en Vlaamse jongeren om die extra’s te halen, die net het verschil kunnen maken. Waarom een Nederlands-Vlaams jongerenproject? Het ANV wil met 20 twintigers Nederlandse en Vlaamse jongeren samenbrengen om elkaar beter te leren kennen, de belangstelling voor elkaar te vergroten en de samenwerking te verbeteren.

Lees meer op de site van ANV.

Read More
WIJZIGINGEN E-COMMERCE EN BTW

Voor particuliere internetaankopen uit niet-EU landen met beperkte waarde (tot en met 22 euro excl. verzend- en verzekeringskosten) betaal je geen btw. Volgens het Europese bedrijfsleven leidt deze btw-vrijstelling tot concurrentievervalsing. Immers je koopt als consument dezelfde producten in de winkel wél met btw. Brussel wil daarom de btw-vrijstelling per 1 januari 2021 afschaffen.
Een niet-EU-leverancier kan straks kiezen voor de zogenaamde Import One Stop Shop regeling (IOSS). Bij deze regeling betaalt de consument de btw van zijn thuisland aan de niet-EU leverancier op het moment dat hij de goederen bestelt op de website van deze leverancier.

Lees meer op de site van Douane belastingdienst.

Read More
EERSTE HULP BIJ BREXIT

Uit een enquête van de Kamer van Koophandel blijkt dat slechts 24 procent van het Nederlandse MKB goed voorbereid is op het uittreden van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie. Bijna een derde is nog helemaal niet goed voorbereid. Toch zal er waarschijnlijk veel veranderen als het eind maart eenmaal zover is, uiteraard ook voor Brabantse bedrijven die met het VK zaken doen. Met name de rijksoverheid haakt hierop in en is gestart met een uitgebreide campagne met tips & tricks over de Brexit.

Lees meer op de site van de BOM.

Read More