OPERATIE FRISSE PEPER

CO2 reduceren, kosten besparen of blijere medewerkers? Maakt niet uit wie welke beweegredenen heeft. Wij gaan hoe dan ook groener en slimmer werken, leren en ontwikkelen (mogelijk 100% gesubsidieerd). En jij?

Ben jij ook een MKB-ondernemer of -medewerker, die net als wij duurzamer wil zijn, op allerlei gebieden? En weet je ook niet precies waar te beginnen, wat de mogelijkheden zijn voor jou, wat het oplevert en - vaak het moeilijkst - hoe je jouw medewerkers of collega's in beweging kan brengen?

Dan willen wij graag samen met jou aan de slag.

Lees meer op de site van Operatie Frisse Peper.

Read More
VORIGE BIJEENKOMST 20 JUNI 2019

Wilthagen – van Slagerij tot internationaal succes

Het begon als een slagerij in Krabbedijke, maar groeide uit tot een groot geautomatiseerd bedrijf in vleesproducten, snacks en maaltijdcomponenten. Dat Wilthagen in Tholen weet hoe je moet innoveren, blijkt maar weer als we een rondleiding krijgen van de enige echte Frank Wilthagen. Als tweede generatie weten zijn broer en hij hart in de zaak te leggen en dat enthousiasme weerklinkt dan ook tijdens ons bezoek op 20 juni aan het bedrijf.

Read More
ANV-JONGERENPROJECT

Heb je ambities die je concreter wilt maken? Wil je je netwerk, kansen en mogelijkheden vergroten? Een brede kijk kunnen presenteren en je soepel bewegen als je met de top in aanraking komt? Lees hier dan meer over het ANV-programma voor Nederlandse en Vlaamse jongeren om die extra’s te halen, die net het verschil kunnen maken. Waarom een Nederlands-Vlaams jongerenproject? Het ANV wil met 20 twintigers Nederlandse en Vlaamse jongeren samenbrengen om elkaar beter te leren kennen, de belangstelling voor elkaar te vergroten en de samenwerking te verbeteren.

Lees meer op de site van ANV.

Read More
WIJZIGINGEN E-COMMERCE EN BTW

Voor particuliere internetaankopen uit niet-EU landen met beperkte waarde (tot en met 22 euro excl. verzend- en verzekeringskosten) betaal je geen btw. Volgens het Europese bedrijfsleven leidt deze btw-vrijstelling tot concurrentievervalsing. Immers je koopt als consument dezelfde producten in de winkel wél met btw. Brussel wil daarom de btw-vrijstelling per 1 januari 2021 afschaffen.
Een niet-EU-leverancier kan straks kiezen voor de zogenaamde Import One Stop Shop regeling (IOSS). Bij deze regeling betaalt de consument de btw van zijn thuisland aan de niet-EU leverancier op het moment dat hij de goederen bestelt op de website van deze leverancier.

Lees meer op de site van Douane belastingdienst.

Read More
EERSTE HULP BIJ BREXIT

Uit een enquête van de Kamer van Koophandel blijkt dat slechts 24 procent van het Nederlandse MKB goed voorbereid is op het uittreden van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie. Bijna een derde is nog helemaal niet goed voorbereid. Toch zal er waarschijnlijk veel veranderen als het eind maart eenmaal zover is, uiteraard ook voor Brabantse bedrijven die met het VK zaken doen. Met name de rijksoverheid haakt hierop in en is gestart met een uitgebreide campagne met tips & tricks over de Brexit.

Lees meer op de site van de BOM.

Read More