VORIGE BIJEENKOMST 18 APRIL 2019

Wist je dat kennis over het Europese arbeidsrecht jouw bedrijf geld kan besparen? En hoe zit dat eigenlijk met jouw kennis ten opzichte van georganiseerde criminaliteit? Doe jij er (on)bewust aan mee en hoe kan je dat tegengaan? Wat moet je weten over Europese handel om succesvol te zijn? Daar ging het over tijdens de themadag van De BIZ op donderdag 18 april bij Boels Zanders Advocaten te Eindhoven.

Read More
MET UW HOTELBOEKIGEN DE WERELD VERBETEREN

Hotelkosten, een onvermijdelijke last op de begroting voor veel bedrijven die internationaal zakendoen. Herkenbaar? Heifer biedt u de mogelijkheid om die last om te buigen naar een post die waarde creëert. Zonder dat dit uw organisatie iets extra’s kost. Sterker nog, u krijgt er zelfs wat voor terug!
Sinds kort werkt Heifer samen met de hotelboekingsplatforms Goodwings en Booking.com. Zij bieden klanten de mogelijkheid om elke hotelboeking te koppelen aan een gratis donatie aan Heifer. Meer weten? Op donderdag 20 juni komt Ingeborg Geluk van Heifer hier meer over vertellen bij de bijeenkomst van De BIZ. Klik voor meer informatie en aanmelden.

Lees meer op de site van Heifer.

Read More
VLAAMS-NEDERLANDSE HANDELSDAG

België is voor Nederland een van de belangrijkste handelslanden. Voor menig bedrijf is het vaak het eerste land om internationaal zaken te gaan doen. Een van de knelpunten daarbij is het vinden van de juiste zakenpartners. De Vlaams-Nederlandse Handelsdag voorziet onder meer in deze behoefte. De inmiddels 4e editie vindt plaats op donderdag 23 mei 2019 in het Chassé Theater te Breda. De KVK organiseert dit evenement in samenwerking met Flanders Investment and Trade (FIT), de Nederlandse ambassade in Brussel, E.E.N., de gemeente Breda en Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Lees meer op de site van KVK.

Read More
BUSINESS SAFARI'S IN QATAR

Actief op het gebied van smart technologie, innovatie, industriële uitrusting of technologieën ?
Ontdek nu wat uw kansen zijn in Qatar. askMrsQ organiseert 3 x per jaar unieke Business Safari’s rondom de thema’s die specifiek kansen bieden voor Nederlandse MKB ondernemers in Qatar. De Business Safari’s zijn onder leiding van Jacqueline Kruithof. Juist haar uitgebreide ervaring en kennis van het Arabisch zakendoen maakt deze reis uniek in vergelijking met de reguliere handelsmissies.

Lees meer op de site van askMrsQ.

Read More
VORIGE BIJEENKOMST 19 MAART 2019

‘’Een bom aan nuttige informatie over zakendoen met Frankrijk’’, dat omschrijft de gezamenlijke bijeenkomst van De BIZ en KVK op dinsdag 19 maart in het Willem II stadion te Tilburg het beste. Frankrijk ligt natuurlijk vlakbij Nederland en in een paar uur rijden ben je al op je bestemming, maar als je denkt dat dat allesomvattend is wat betreft zakendoen met Frankrijk, dan zit je er behoorlijk naast. Er is namelijk een aantal verschillen die de Fransen duidelijk onderscheiden van de Nederlanders.

Read More
EERSTE HULP BIJ BREXIT

Uit een enquête van de Kamer van Koophandel blijkt dat slechts 24 procent van het Nederlandse MKB goed voorbereid is op het uittreden van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie. Bijna een derde is nog helemaal niet goed voorbereid. Toch zal er waarschijnlijk veel veranderen als het eind maart eenmaal zover is, uiteraard ook voor Brabantse bedrijven die met het VK zaken doen. Met name de rijksoverheid haakt hierop in en is gestart met een uitgebreide campagne met tips & tricks over de Brexit.

Lees meer op de site van de BOM.

Read More
NIEUWE EUROPESE BTW-STELSEL

Na 25 jaar gaat het Europees btw-stelsel ingrijpend op de schop. Het nieuwe systeem zal gefaseerd ingevoerd worden tussen 2019 en 2022. Het nieuwe stelsel heeft als doel de btw-wetgeving te vereenvoudigen en weerbaarder te maken tegen btw-fraude. De eerste voorstellen zijn gedaan in 2017 en zullen per 1 januari 2019 in werking treden. De belangrijkste wijzigingen zijn op een rij gezet.

Lees verder op de site van Evofenedex

Read More