Back to All Events

Bedrijfsbezoek Wijngaard Dassemus

  • Wijngaard Dassemus 5 Dassemussestraat Chaam, NB, 4861 TG Netherlands (map)
purple-grapes-553463_960_720.jpg

Donderdag 19 september 2019


Bedrijfsbezoek Wijngaard Dassemus

Bourgondisch Brabant. Dat er wijn wordt gedronken, is bekend. Dat het hier ook wordt geteeld, kun je zien en proeven bij de Chaamse Wijngaard Dassemus. De BIZ brengt op donderdag 19 september een bezoek aan deze bijzondere wijngaard.

WIJNGAARD DASSEMUS is een biologisch werkend Nederlands wijnbedrijf van ruim 4 hectare in het buurtschap Dassemus bij Chaam, in Noord-Brabant. De wijngaard grenst aan natuurgebied ’t Beek en het Chaamse bekenstelsel. De eigenaren Ron Langeveld & Monique van der Goes begonnen in 2005 biologisch, zonder bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Inmiddels staan er 16.000 stokken op 4 hectare. Op een kwart van de oppervlakte wordt de Solaris-druif verbouwd. Deze druivensoort is speciaal ontwikkeld voor biologische wijnen en doet het erg goed in het Nederlandse klimaat. Solaris is een moderne hybride die het goed doet in Nederland. Er worden heerlijke Sauvignon Blanc-achtige wijnen van gemaakt. Er staat dus niets in de weg om goede Nederlandse wijn te produceren. Dassemus is een van de Nederlandse wijnpioniers en de laatste jaren leert wijnmaker Ron zijn wijngaard steeds beter kennen. Dat resulteert in een ruim assortiment wijnen van mooie aromatische kwaliteit.

Handen uit de mouwen! We gaan die middag gezamenlijk druiven plukken waarna een rondleiding volgt door Ron Langeveld met uitleg over zijn wijngaard, de druiven en zijn passie voor het maken van wijnen.

DATUM
Donderdag 19 september 2019 om 14.00 uur.

LOCATIE
Wijngaard Dassemus
Dassemusstraat 5 - Chaam

PROGRAMMA
14.00 uur ontvangst met koffie en thee
14.30 uur gezamenlijk druivenplukken
16.00 uur rondleiding door de wijngaard
17.30 uur BBQ
19.30 uur einde bijeenkomst

Kom jij ook op 19 september je kennis verbreden op het gebied van druiventeelt?


 
Earlier Event: 20 June
Bedrijfsbezoek Wilthagen BV
Later Event: 23 October
Zakendoen met Spanje