Back to All Events

Ledenvergadering & bijeenkomst 'Gevolgen van de Brexit'

  • Mazars 1 Druivenstraat Breda, NB, 4816 KB Netherlands (map)
Banner brexit website grid tiny.jpg

Donderdag 21 februari 2019


Gevolgen van de Brexit

Aftellen naar 29 maart 2019 – Brexit-day. Wat de uitslag ook zal zijn, het zal een historische beslissing zijn. Het zijn uiterst cruciale dagen voor de Brexit en de uitslag heeft grote gevolgen voor de toekomst van het VK. Waar krijgen we mee te maken? Wat zijn de meest recente ontwikkelingen en de consequenties. Welke concrete maatregelen moeten er getroffen worden als je naar het Verenigd Koninkrijk importeert, exporteert of daar werk uitvoert?

Kortom: wat is de impact en wat zijn de kansen van de naderende Brexit voor jou?

Vier specialisten zullen je op 21 februari 2019 de nodige informatie geven over de laatste stand van zaken. Door middel van een paneldiscussie zal op een interactieve wijze vanuit verschillende invalshoeken de gevolgen van de Brexit onder de aandacht worden gebracht.

Wij stellen ons panel alvast aan je voor:

Lennard van Otterloo
Lennard van Otterloo is ondernemer en woont sinds 2006 in Londen. Hij is mede-oprichter van het De Ruyter Netwerk (voor Nederlanders in de creatieve, media of startup sector in Londen), lid van het Startup Mentoren Netwerk van de Nederlandse Ambassade en werkt als strategieconsultant voor technologiebedrijven. Lennard schrijft voor De Ondernemer vanuit Londens perspectief wekelijks een column over Brexit, onder meer over de zekere en mogelijke gevolgen voor ondernemers in het Verenigd Koninkrijk en erbuiten.
Bekijk hier de columns van Lennard voor ‘De Ondernemer’ in het Brabants Dagblad.

Michiel van Deursen
Michiel van Deursen is sinds 2001 directeur van de NBCC, een ledenorganisatie met kantoren in Londen en Den Haag met zo’n 200 leden verdeeld over beide landen. Michiel is binnen zijn functie tevens secretaris van het Economic & Fiscal Forum van de NBCC, een belangenbehartigingsorgaan dat optreedt op bedrijfseconomisch en fiscaal gebied namens een deel van de leden van de NBCC, te weten Britse bedrijven met een substantiële aanwezigheid in Nederland. Daarnaast heeft Michiel jarenlang projecten op het gebied van bi-laterale handelsbevordering ten uitvoer gebracht waaronder diverse seminars, handelsmissies en vakbeursdeelnames om de positie van Nederlandse bedrijven op de Britse markt te versterken en vice versa.
www.nbcc.co.uk

Raimo Kool
Raimo Kool is senior btw-adviseur bij Mazars in Breda. Raimo richt zich binnen de btw-adviespraktijk van Mazars niet alleen op algemene btw-advisering maar ook op enkele specifieke btw-gebieden, waaronder internationale handel en transport & logistiek.

Binnen Mazars maakt hij deel uit van de sectorgroep Transport & Logistiek en is daarbij onder meer verantwoordelijk voor het onderwerp Brexit.
www.mazars.nl

Benny van Laerhoven
Benny van Laerhoven is eigenaar van WA Customs, een douane expediteur en zodoende bekend met de wet- en regelgeving die van toepassing is bij handel met landen van buiten de Europese Unie. Als onafhankelijk en neutraal douane expediteur staat WA Customs klaar voor alle formaliteiten die bij import, export en internationaal zaken doen komen kijken.
WA Customs is door de Brexit nu al scenario’s aan het schrijven voor bedrijven die hiermee te maken gaan krijgen.
www.wacustoms.nl


Datum
Donderdag 21 februari 2019

Locatie
Mazars, Druivenstraat 1 in Breda

Programma
14.30 uur ontvangst
15.00 uur algemene ledenvergadering
15.45 uur korte pauze en ontvangst overige gasten
16.00 uur opening bijeenkomst door Eduard Thijssen / dagvoorzitter
- lezing door Lennard van Otterloo / Brexit columnist in Londen voor De Ondernemer / BD
16.20 uur introductie van het panel
- korte schets over de gevolgen voor douane afhandeling door Benny van Laerhoven / WACustoms
- gevolgen voor Nederlandse bedrijven door Michiel van Deursen / NBCC
- financiële en fiscale gevolgen door Raimo Kool / Mazars
16.50 uur korte pauze
17.00 uur paneldiscussie onderleiding van panelvoorzitter Lennard van Otterloo
18.00 uur netwerken onder het genot van een hapje en drankje
19.30 uur einde bijeenkomst

Deal of no-deal de gevolgen gaan er zijn, dus bereid je voor op wat komen gaat. We zien j graag op 21 februari in Breda.


 
Later Event: 19 March
Zakendoen met Frankrijk