Marijn Mulders

Sector Onderwijs en training
 
Marijn Mulders tiny.jpg

PERSOONLIJKE GEGEVENS

Voornaam: Marijn

Achternaam: Mulders

Telefoon: +31 (0) 653210387

E-mailadres: marijn.mulders@tolobranca.nl

Zakelijke gegevens

Bedrijfsnaam: Avans Hogeschool

Aantal medewerkers:  2800

Adres: Statenlaan 67, 5223 LA 's-Hertogenbosch

Telefoon: +31 (0) 8005250500

Website: www.avans.nl


OVER

Avans Hogeschool

Jonge studenten coachen naar zelfstandige professionals. Studenten krijgen bij Avans de begeleiding die ze nodig hebben op dat moment in hun ontwikkeling. of dat nu voor een beroep is in het bedrijfsleven of zelfstandig ondernemer. De studenten staan bij Avans voorop en de docenten en begeleiders hebben de uitdaging om er meer uit halen dan er in zit. Met 23 academies, 65 opleidingen en meer dan 30.000 studenten staat Avans voor de 5e keer achtereenvolgens op nummer 1 en al 10 jaar in de top3. volgens studenten is Avans Hogeschool dit jaar voor de vijfde keer op rij de beste grote hogeschool van Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids Hbo 2019 die vandaag verschijnt. “Avans weet de voordelen van kleinschaligheid ook op grote schaal vast te houden”, stelt de Keuzegids. Studenten zijn met name tevreden over de sfeer bij Avans en de betrokkenheid van docenten. Studenten krijgen de aandacht die ze nodig hebben omdat Avans als grote organisatie het toch kleinschalig weet te houden voor de studenten.

Visie Avans Hogeschool
Het verschil maken, dat willen we bij Avans Hogeschool. Door wat we doen en door hoe we het doen. Dat doen we allemaal: onze studenten, onze alumni en onze medewerkers. Wij leveren een structurele en leidende bijdrage aan de kennisontwikkeling en -deling op de thema’s waar de regio zich in specialiseert en ontwikkelt. Bij elke keuze maken we een bewuste afweging waarin de aspecten toekomstgericht, leefbaar en rechtvaardig een rol spelen.

Ambitie
In de Ambitie 2020 beschrijven we hoe we de komende jaren het verschil gaan maken. Het verschil maken begint in het onderwijs. We zijn tevreden als onze studenten worden herkend door hun lerende, onderzoekende, ondernemende en verantwoordelijke houding. Als onze studenten en onze medewerkers een kritische houding hebben en gesprekspartner zijn voor partners in de regio. Als onze studenten en medewerkers multidisciplinair samenwerken. Komen tot creatieve oplossingen, die maatschappelijk van waarde zijn. En als ze de afweging maken tussen toekomstgericht, leefbaar en maatschappelijk verantwoord.

Concreet
Deze ambitie hebben we concreet gemaakt in onze Onderwijsvisie en Visie op valorisatie. We dagen studenten uit om het maximale uit zichzelf te halen en zichzelf verder te ontwikkelen. Het faciliteren van het leerproces van de student staat hierbij centraal. We kiezen voor kleinschalig, beroepsgericht onderwijs met passende leerroutes.

Onderwijs en Kwaliteit
Avans Hogeschool heeft 65 Ad – en hbo-opleidingen. Meer dan 30.000 studenten. En 2.800 medewerkers. Avans is een van de grotere hogescholen in Nederland. We hebben locaties in Breda, ’s-Hertogenbosch, Roosendaal en Tilburg.

Lees hier meer cijfers over Avans. Nummer 1 De Keuzegids Hbo beoordeelt en vergelijkt jaarlijks de kwaliteit van het Nederlandse hoger onderwijs. De Keuzegids Hbo 2018 beoordeelde Avans als beste grote hogeschool van Nederland. Avans staat al 9 jaar lang in de top 3 en behaalt nu voor de zesde keer een nummer-1-positie. Er staan 27 opleidingen in de top 3 van hun eigen categorie. 11 opleidingen van Avans zijn beste van Nederland in hun vakgebied. 7 opleidingen staan op de tweede plaats. En 9 opleidingen op de derde. Daarnaast krijgen 12 opleidingen het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’.* Scholieren oriënteren zich met de Keuzegids op de kwaliteit van verschillende opleidingen. Het is een consumentengids voor studiekiezers, decanen en ouders. Om de opleidingen te vergelijken gebruikt de Keuzegids de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), de statistieken over studiesucces van de Vereniging Hogescholen en de accreditatiegegevens van de NVAO. De Keuzegids stelt dat grote hogescholen vaak logge organisaties zijn, maar dat Avans Hogeschool immuun lijkt voor bureaucratie. “Je merkt daar niet zo gauw dat die hogeschool dertigduizend studenten telt”, zegt de jury. “De school is opgesplitst in 20 academies. mogelijk lukt het daardoor om bij veel opleidingen kwaliteit te leveren. Naast Avans Hogeschool hebben Windesheim en Hanzehogeschool een plaats in de top 3. Elsevier ‘Beste studies’ In het onderzoek ‘De Beste studies’ van Elsevier 2017, gaven studenten Avans eveneens een hoge waardering. Volgens dit onderzoek is Avans Hogeschool de beste brede hogeschool van Nederland. Avans stelt zichzelf hoge eisen Bestuursvoorzitter Paul Rüpp: “Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat we al zo lang zulke goede resultaten halen en tegelijk: als je de betrokkenheid en bevlogenheid van onze medewerkers ziet en meemaakt, begrijp je het wel. De interactie tussen studenten en docenten is fantastisch en dat maakt deze hogeschool tot een geweldige gemeenschap; een biotoop waar de sfeer goed is en het onderwijs uitdagend.” Avans wil op alle categorieën hoger scoren dan 3,5 op een schaal van 5. Dat lukt vrijwel overal. Bijvoorbeeld op ‘uitdagend onderwijs’, maar er zijn een paar achterblijvers. Daar wordt dan ook hard aan gewerkt. De voorbereiding op stage is al verbeterd ten opzichte van eerdere jaren, maar kan nog beter. Ook het tijdig bekend maken van studieroosters blijft een aandachtspunt. Internationalisering krijgt ook extra aandacht. Avans vindt het belangrijk dat opleidingen de internationale context van het beroep in het curriculum verweven. En iedere student beheerst na afronding van de opleiding een vreemde taal op B2-niveau.


HEB JIJ EEN

VRAAG Aan Marijn?

Heb jij een vraag aan Marijn over zijn vak? Kijk dan snel of hij al op onze chat zit of connect via LinkedIn.