HET VERSLAG: GEVOLGEN VAN DE BREXIT

Op donderdag 21 februari hield de BIZ een evenement over de 'Gevolgen van de Brexit' bij Mazars in Breda.

Door Lennard van Otterloo - Na mijn inleidend verhaal om wat achtergrond en context te bieden aan de Brexit – een hoop van de huidige en toekomstige gebeurtenissen zijn immers vanuit die context te verklaren – was het de taak van een panel hun specifieke kennis te delen en vragen van deelnemers te beantwoorden.

Read More
Mascha van Veghel
HET VERSLAG: TIMING IS ALLES!

Op 22 januari jl. hield de BIZ haar traditionele nieuwjaarsbijeenkomst met als thema ‘Timing is alles’. Als locatie was gekozen voor de gezellige ambiance van Paviljoen Het Houtse Meer in Den Hout. Ondanks een zeer drukke avondspits vanwege hevige sneeuwval ontving De BIZ ruim 50 leden. Op 22 januari jl. hield de BIZ haar traditionele nieuwjaarsbijeenkomst met als thema ‘Timing is alles’. Als locatie was gekozen voor de gezellige ambiance van Paviljoen Het Houtse Meer in Den Hout. Ondanks een zeer drukke avondspits vanwege hevige sneeuwval ontving De BIZ ruim 50 leden.

Read More
Mascha van Veghel
HET VERSLAG: ZAKENDOEN MET INDIA

Dat elk land zijn uitdagingen kent bij internationaal zakendoen blijkt al snel als Maarten van der Schaaf van India Connected het woord neemt tijdens de BIZ-bijeenkomst op donderdag 22 november in Rijsbergen. Weet jij bijvoorbeeld hoe het rechtssysteem werkt? Of dat het wel drie maanden kan duren voor je een bankrekening hebt geopend?

Read More
yvonne michielsen
HET VERSLAG: ARE YOU BEING SOCIAL

Wil jij netwerken met je zakelijke klanten? Dan moet je ‘met je kop op de plaat’ laat Mieke Langenhuizen van Social Monday weten tijdens de BIZ-bijeenkomst op donderdag 25 oktober op de Seterse Hoeve te Oosterhout. Daarmee wijst ze op het belang van ‘echtheid’ op social media. Iedereen kan mooie reclamepraatjes houden, maar als je laat zien wie je bent en een beetje van jezelf deelt win je daarmee een hoop vertrouwen, aldus Mieke, en komen klanten vanzelf naar je toe.

Read More
yvonne michielsen
HET VERSLAG: BAVARIA, AL 300 JAAR EEN BEGRIP

De ontvangst tijdens de bijeenkomst van de BIZ op 20 september te Lieshout was wel even anders dan anders. Je stapt ten slotte niet elke dag binnen in de karakteristieke bar van een 300 jaar oud familiebedrijf. Dat trekt natuurlijk de nodige nieuwe gezichten. Ja, Bavaria, wie kent de naam niet. Maar wist u dat La Trappe, Rodenbach, Molen, Cornet en zelfs het Ethiopische Habesha ook fabrieken van Bavaria zijn? Na een paar goede gesprekken en introducties onder het genot van een lekkere Bavaria in de buitentuin, begon de rondleiding.

Read More
yvonne michielsen
HET VERSLAG: ZAKENDOEN MET CHINA

Op donderdag 28 juni, een zonnige en warme middag, kwamen zo’n 50 deelnemers bij elkaar in Ouwehands Dierenpark in Rhenen voor een bijeenkomst van de BIZ. Het thema van die middag was 'Zakendoen met...'.

Met een land dat zichzelf “Zung Guo” noemt, hetgeen Midden-Land betekent. Dat wil zeggen dat China deze middag centraal stond.

Read More
yvonne michielsen