HET VERSLAG: WIJNGAARD DASSEMUS - EEN JONGENSDROOM OF KEIHARD WERKEN?

Stel je voor: eindeloze rijen wijnranken met mooie, kleine, witte druiven, een stralend zonnetje dat zachtjes je hoofd streelt terwijl je heerlijk druiven staat te plukken in de geluidloze groene natuur. De ontspanning droop eraf tijdens de bijeenkomst van De BIZ op wijngaard Dassemus te Chaam op donderdag 19 september. Wat een heerlijk avontuur, maar hoe voelt het nou eigenlijk om een wijngaard te bezitten? Is dat net zo ontspannen?

Read More
Mascha van Veghel
HET VERSLAG: WILTHAGEN - VAN SLAGERIJ TOT INTERNATIONAAL SUCCES

Het begon als een slagerij in Krabbedijke, maar groeide uit tot een groot geautomatiseerd bedrijf in vleesproducten, snacks en maaltijdcomponenten. Dat Wilthagen in Tholen weet hoe je moet innoveren, blijkt maar weer als we een rondleiding krijgen van de enige echte Frank Wilthagen. Als tweede generatie weten zijn broer en hij hart in de zaak te leggen en dat enthousiasme weerklinkt dan ook tijdens ons bezoek op 20 juni aan het bedrijf.

Read More
Mascha van Veghel
HET VERSLAG: PAS OP HANDELSOORLOG OF MET DE TREIN NAAR CHINA?

Heb je weleens nagedacht over het vervoeren van goederen per trein? Die vraag klinkt tijdens de rondleiding in een touringcar over het terrein van Railport Brabant tijdens de bijeenkomst van De BIZ op donderdag 16 mei bij GVT Group of Logistics te Tilburg. Met een fles water in de aanslag en een zonnetje op de ramen worden we van terminal naar terminal gereden. Dat een stad als Tilburg zo’n grote opslag bezit had niemand kunnen raden. ‘’Een treinvracht kost maar een derde van de prijs van luchtvracht’’, vertelt Jialu Zhang van GVT Group of Logistics. Toegegeven, het duurt iets langer, maar met gemiddeld 15 dagen is dat toch goed te overzien. Wist je ook dat sommige ‘Engelse’ gebieden in China grote subsidies geven om grote bedrijven van de kust weg te lokken?

Read More
Mascha van Veghel
HET VERSLAG: THEMADAG

Wist je dat kennis over het Europese arbeidsrecht jouw bedrijf geld kan besparen? En hoe zit dat eigenlijk met jouw kennis ten opzichte van georganiseerde criminaliteit? Doe jij er (on)bewust aan mee en hoe kan je dat tegengaan? Wat moet je weten over Europese handel om succesvol te zijn? Daar ging het over tijdens de themadag van De BIZ op donderdag 18 april bij Boels Zanders Advocaten te Eindhoven.

Read More
Mascha van Veghel
HET VERSLAG: ZAKENDOEN MET FRANKRIJK

‘’Een bom aan nuttige informatie over zakendoen met Frankrijk’’, dat omschrijft de gezamenlijke bijeenkomst van De BIZ en KVK op dinsdag 19 maart in het Willem II stadion te Tilburg het beste. Frankrijk ligt natuurlijk vlakbij Nederland en in een paar uur rijden ben je al op je bestemming, maar als je denkt dat dat allesomvattend is wat betreft zakendoen met Frankrijk, dan zit je er behoorlijk naast. Er is namelijk een aantal verschillen die de Fransen duidelijk onderscheiden van de Nederlanders.

Read More
Mascha van Veghel
HET VERSLAG: GEVOLGEN VAN DE BREXIT

Op donderdag 21 februari hield de BIZ een evenement over de 'Gevolgen van de Brexit' bij Mazars in Breda.

Door Lennard van Otterloo - Na mijn inleidend verhaal om wat achtergrond en context te bieden aan de Brexit – een hoop van de huidige en toekomstige gebeurtenissen zijn immers vanuit die context te verklaren – was het de taak van een panel hun specifieke kennis te delen en vragen van deelnemers te beantwoorden.

Read More
Mascha van Veghel
HET VERSLAG: TIMING IS ALLES!

Op 22 januari jl. hield de BIZ haar traditionele nieuwjaarsbijeenkomst met als thema ‘Timing is alles’. Als locatie was gekozen voor de gezellige ambiance van Paviljoen Het Houtse Meer in Den Hout. Ondanks een zeer drukke avondspits vanwege hevige sneeuwval ontving De BIZ ruim 50 leden. Op 22 januari jl. hield de BIZ haar traditionele nieuwjaarsbijeenkomst met als thema ‘Timing is alles’. Als locatie was gekozen voor de gezellige ambiance van Paviljoen Het Houtse Meer in Den Hout. Ondanks een zeer drukke avondspits vanwege hevige sneeuwval ontving De BIZ ruim 50 leden.

Read More
Mascha van Veghel
HET VERSLAG: ZAKENDOEN MET INDIA

Dat elk land zijn uitdagingen kent bij internationaal zakendoen blijkt al snel als Maarten van der Schaaf van India Connected het woord neemt tijdens de BIZ-bijeenkomst op donderdag 22 november in Rijsbergen. Weet jij bijvoorbeeld hoe het rechtssysteem werkt? Of dat het wel drie maanden kan duren voor je een bankrekening hebt geopend?

Read More
yvonne michielsen
HET VERSLAG: ARE YOU BEING SOCIAL

Wil jij netwerken met je zakelijke klanten? Dan moet je ‘met je kop op de plaat’ laat Mieke Langenhuizen van Social Monday weten tijdens de BIZ-bijeenkomst op donderdag 25 oktober op de Seterse Hoeve te Oosterhout. Daarmee wijst ze op het belang van ‘echtheid’ op social media. Iedereen kan mooie reclamepraatjes houden, maar als je laat zien wie je bent en een beetje van jezelf deelt win je daarmee een hoop vertrouwen, aldus Mieke, en komen klanten vanzelf naar je toe.

Read More
yvonne michielsen
HET VERSLAG: BAVARIA, AL 300 JAAR EEN BEGRIP

De ontvangst tijdens de bijeenkomst van de BIZ op 20 september te Lieshout was wel even anders dan anders. Je stapt ten slotte niet elke dag binnen in de karakteristieke bar van een 300 jaar oud familiebedrijf. Dat trekt natuurlijk de nodige nieuwe gezichten. Ja, Bavaria, wie kent de naam niet. Maar wist u dat La Trappe, Rodenbach, Molen, Cornet en zelfs het Ethiopische Habesha ook fabrieken van Bavaria zijn? Na een paar goede gesprekken en introducties onder het genot van een lekkere Bavaria in de buitentuin, begon de rondleiding.

Read More
yvonne michielsen
HET VERSLAG: ZAKENDOEN MET CHINA

Op donderdag 28 juni, een zonnige en warme middag, kwamen zo’n 50 deelnemers bij elkaar in Ouwehands Dierenpark in Rhenen voor een bijeenkomst van de BIZ. Het thema van die middag was 'Zakendoen met...'.

Met een land dat zichzelf “Zung Guo” noemt, hetgeen Midden-Land betekent. Dat wil zeggen dat China deze middag centraal stond.

Read More
yvonne michielsen