Terugblik: Space-Expo 'Voorwaarts Mars'

Datum: 31 mei 2017

Alhoewel de titel een  mogelijke militaire instructie doet vermoeden is het tegendeel waar. Op dinsdagmiddag 23 mei jl. toog een twintigtal ondernemers met deze oproep naar Noordwijk om te horen waarom bij internationaal zakendoen “the sky NOT the limit is”.


Na de ontvangst bij Space Expo werden we door Hans van der Lande, manager PR & Educatie, allereerst deskundig, enthousiast en uitgebreid gedurende een uur bijgepraat over alle ontwikkelingen over de planeet mars.


Ook in Noordwijk worden producten ontwikkeld en nu zelfs een marsvoertuig welke gebruikt zal worden om o.a. die planeet verder te onderzoeken. Na dit interessante onderdeel mochten we even bijkomen met een drankje mede ook door het mooie weer. Vervolgens leidde Hans van der Lande ons door het aangrenzende museum alwaar met zijn tekst en uitleg we bijvoorbeeld een kopie van de eerste maanlander zagen en het ruimtestation waar André Kuipers in verbleef alsook de Russische ruimtecapsule waar hij mee heen en terug ging. Vele kopieën van gelanceerde satellieten en een schaalmodel van het totale ruimtestation maakten grote indruk op allen.


Veel geschiedenis op dit gebied van de vorige eeuw kwam weer in de herinnering terug. Na dit tweede uur met Hans van der Lande gingen we met een nieuwe ruimtelijke blik naar proeflokaal Bregje iets verderop waar men een heerlijk en smaakvol 3-gangen diner voorzette.


Rond 20.00 uur konden we voldaan met nieuwe inzichten huiswaarts keren om wellicht anders internationaal zaken te gaan doen.De volgende bijeenkomst op 29 juni bij de Tesla-fabriek in Tilburg belooft eveneens weer erg interessant te worden. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

Terug naar nieuwsoverzicht


Onze partners:


Mazars - Accountants en Belastingadviseurs