Risico inventarisatie - MannaertsAppels Advocaten

Datum: 2 oktober 2018

De economische crisis is al enige jaren achter de rug. Het gaat weer beter met de economie in Nederland maar onzekere ontwikkelingen in het buitenland waar onze economie voor een groot deel van afhankelijk is, zou daar verandering in kunnen brengen. Oftewel, de zon schijnt maar het is niet duidelijk wanneer het gaat regenen en hoe hard het dan zal gaan regenen.


Vandaar dat het nu tijd is om daar waar het “juridische dak” lekt, dit nu te repareren.

Tijd dus voor een risico-inventarisatie. Wat zijn eventuele gevolgen voor uw onderneming van de naderende Brexit of naderende handelsoorlogen in het buitenland?

Wist u dat de in Nederlandse wet een bepaling is opgenomen die het bestuur van een B.V. de verplichting oplegt tenminste 1 x per jaar de Raad van Commissarissen schriftelijk op de hoogte te stellen van de hoofdlijnen van niet alleen het strategisch beleid, de algemene en financiële risico’s maar ook het beheers- en controlesysteem van de vennootschap? In Nederland wordt verdedigd dat ook als er geen Raad van Commissarissen is, het bestuur van een B.V.  geacht wordt een dergelijk beheers- en controlesysteem te hanteren?


Alle reden dus om eens afstand te nemen van de drukte van alle dag en tijd te maken om zo nodig “het juridische dak te repareren”. Niet alleen de vennootschap heeft daarbij belang, maar ook het bestuur in verband met eventuele bestuurdersaansprakelijkheidsclaims.


MannaertsAppels is u graag van dienst bij niet alleen het samen met u in kaart brengen van risico’s maar ook bij het omgaan met risico’s vanuit juridisch perspectief.


Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Sjoerd Tilman,

MannaertsAppels Advocaten,

s.tilman@mannaertsappels.nl

076-7514000

 
Terug naar nieuwsoverzicht


Onze partners: