Internationaal ondernemen

Internationaal ondernemen
Voor en tijdens het internationaal ondernemen heeft u wellicht, net als veel andere organisaties, diverse vragen, evenals behoefte aan ervaringen van andere organisaties. Als internationaal ondernemende organisatie krijgt u te maken met taal, cultuur, financiën, logistiek en vele zaken meer. Binnen de Brabants-Zeeuwse sociëteit voor Internationaal Zakendoen (BIZ) is er altijd wel iemand die uw vragen kan beantwoorden én ervaring heeft in het door u gekozen land of werelddeel. Wij zijn hét platform voor internationaal georiënteerde bedrijven. Het delen van kennis en ervaring via persoonlijk contact zijn dagelijkse kost. Met bedrijfsbezoeken en themabijeenkomsten helpen wij u internationaal ondernemen.

Advies en ondersteuning
Tijdens het internationaal ondernemen heb je af en toe echt de behoefte aan advies of ondersteuning van een ervaren professional. Dat maakt het ondernemen een stuk eenvoudiger en prettiger. De Brabants-Zeeuwse sociëteit voor Internationaal Zakendoen (BIZ) voorziet in die behoefte van advies en ondersteuning. We helpen uw organisatie vooruit in internationaal zakendoen en stimuleren onze leden te innoveren. Niet voor niets is onze missie het bevorderen en vergemakkelijken van het internationaal zakendoen.

Internationaal zakendoen vanuit Brabant of Zeeland
Is uw onderneming actief op het gebied van internationaal zakendoen, volgt u een gerelateerde studie of heeft u om een andere reden interesse in internationaal zakendoen? Woont of werkt u daarnaast in Brabant of Zeeland? Dan is BIZ hét platform om uw kennis op het gebied van internationaal zakendoen te verbreden en uw contacten uit te breiden.

De Brabants-Zeeuwse sociëteit voor Internationaal Zakendoen (BIZ) staat voor:

  •     Ontmoeten en netwerken
  •     Kennis en ervaring delen
  •     Stimuleren en innoveren
  •     Advies en ondersteuning
  •     Bedrijfsbezoeken en themabijeenkomsten


Onze leden zijn onze kracht
Ons netwerk bestaat uit leden uit uiteenlopende branches en disciplines in Brabant en Zeeland. Van startende ondernemers tot multinationals. In de toekomst kunt u op deze pagina meer lezen over onze leden. Wilt u nu al graag meer informatie over wie onze leden zijn? Neemt u gerust contact op met secretaris@debiz.nl.

Nieuws internationaal zaken doen
De wereld staat nooit stil. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en activiteiten van BIZ? Dat kan! Op onze nieuwspagina vindt u een overzicht van het afgelopen jaar. Liever het belangrijkste nieuws in uw mailbox? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Bijeenkomsten BIZ
Onze missie ”het bevorderen en vergemakkelijken van het internationaal zakendoen’ staat centraal bij onze regelmatig terugkerende bijeenkomsten. Acht tot tien keer per jaar brengen wij mensen bij elkaar om elkaar te helpen en steunen. Onze bijeenkomsten hebben een informatief en informeel karakter. 
We zorgen voor een goede mix van themabijeenkomsten en bedrijfsbezoeken. In samenwerking met deskundige netwerkpartners stellen we een programma samen dat u op de hoogte brengt van actuele internationale zaken. Daarnaast maakt u persoonlijk kennis met deskundigen en collega's. Deze persoonlijke kennismaking vormt de start van het uitwisselen van kennis, ervaring en contacten. De bijeenkomsten zijn voor u als BIZ-lid gratis te bezoeken.

Tijdens de bedrijfsbezoeken ervaart u de internationale business op de werkvloer. Hoe pakken andere ondernemers hun 'internationale zaakjes’ aan. Welke do’s en don’ts gelden hier? Met deze tips en kennis van valkuilen komt u weer een stapje dichterbij uw eigen internationale succes. Inspireer en leer van uw collega-ondernemers en professionaliseer uw bedrijfsprocessen.

Extra diensten
Wij bieden onze leden een diversiteit aan aanvullende diensten en voordelen, in samenwerking met onze partners, zoals talencursussen, handelsreizen, adviessessies en vele andere activiteiten. Wilt u gebruikmaken van deze extra diensten of wilt u een dienst aanbieden? Informeer bij het BIZ Support Team voor meer informatie: supportteam@debiz.nl.Onze partners: